Alkoholmeter med brændselscelle

Brændselscelle til Alkoholmeter
Brændselscelle til Alkoholmeter

Vi har tidligere beskrevet vigtigheden i at vælge et alkoholmeter med en brændselscelle, hvis resultatet af en alkoholtest skal være pålideligt.

Dette er til dels også rigtigt, men der findes i dag rigtig mange alkoholmetre med billige brændselsceller som er fremstillet i bl.a. Kina.

Disse brændselsceller er ikke meget værd, da det er en meget svær proces at fremstille en kvalitets brændselscelle, hvilket også betyder at gode brændselsceller er meget kostbare.

Mange af de  billige alkometre som slår sig op på at have en brændselscelle, er ikke meget værd. Deres evne til at reproducere en nøjagtig promille gang på gang er lige nul. Derfor er det i bedste fald spil af penge at købe disse billige alkoholmetre. I værste fald kan det betyde at nogen kommer til at køre promillekørsel, selvom de troede at deres resultat var retvisende.

Hvordan skelner du mellem om et alkoholmeter har en billige værdiløs brændselscelle og et alkoholmeter med en god brændselscelle?

Dette er selvsagt svært, da du ikke kan se om instrumentet har det ene eller det andet. Det bedste du kan gøre er at købe dit alkoholmeter hos en butik eller shop som primært beskæftiger sig med salg og service af alkoholmetre.

brændselscelle
Brændselscelle til Alkoholmeter

Som udgangspunkt er det ikke muligt at købe et alkoholmeter med en nogenlunde brændselscelle til under 1.000 kr.

Ring evt. til den pågældende butik og spørg ind til hvilken brændselscelle der er i instrumentet. Kan butikken ikke svare fyldestgørende på dine spørgsmål, så lad være med at købe et af deres alkoholmetre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *