Myter og Fakta

Ofte støder vi på en masse myter vedrørende alkoholmetere og alkoholtests.  Derfor vil jeg her prøve at aflive og bekræfte nogle af disse myter.

Der er ikke forskel på alkoholmetere, man kan lige så godt købe et billigt som et dyrt – FALSKT

Dette er naturligvis ikke sandt. Der er mange forskelle på billige alkoholmetere og dyre.

  1. Typisk er de billige opbygget omkring en sensor (halvleder sensor), som ikke er alkoholspecifik. Det betyder, at disse kan give udslag på andet end alkohol. Disse alkoholmetere ligger typisk i et prisleje fra 350,- til 1500,- incl. moms.
  2. Ofte er stabiliteten og holdbarheden væsentligt dårligere på disse billige instrumenter. Hos Unimenco får vi  professionelle alkoholmetere ind til service, som er over 20 år gamle, og stadig fungerer upåklageligt. Et billigt Alkoholmeter holder måske et år eller to.
  3. På de billige alkoholmetere pustes der direkte ind i instrumentet, hvilket betyder, at spyt og andet snask ofte med tiden vil sætte sig i alkoholmeteret. Det gør, at alkoholmeteret til sidst er så tilstoppet, at det ikke virker.  Desuden er det at betragte som uhygiejnisk, især hvis der er flere forskellige mennesker, det benytter alkoholmeteret.

Kaffe kan hjælpe til med at sænke ens alkoholpromille – FALSKT

Der er ingen fødevarer, der kan sænke din alkoholpromille. Den vil kun falde med tiden der går.

Et Alkoholmeter kan vise promille, hvis jeg spiser en chokoladeskildpadde – RIGTIGT

Et Alkoholmeter kan ikke skelne mellem forskellige typer af alkohol, og da en chokoladeskildpadde og chokoladefrøer indeholder alkohol, kan et Alkoholmeter også give et positivt udslag, hvis prøven tages umiddelbart efter indtag.

Mit Alkoholmeter giver udslag på tyggegummi – RIGTIGT og FALSKT

Et Alkoholmeter med en sensor (halvleder sensor) kan give udslag på tyggegummi, bolsjer og lakrids. Det kan et Alkoholmeter med en Brændselscelle til gengæld ikke.

Cigaretrøg kan ødelægge mit Alkoholmeter – RIGTIGT

Pustes røgen direkte ind i Alkoholmeteret, kan dette tage skade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se test af Akoholmeter her